Blog: Jaarlijst archief en een berg bugfixes


Allereerst: dank voor jullie support in de launch-week van Jaarlijst.nl! In de eerste week zijn er tot nu toe 340 scores, 300 artiesten en 280 albums door onze almaar groeiende userbase toegevoegd. Hulde!

Ten tweede: ook enorm bedankt voor alle feedback en meldingen van bugs. In deze blogpost kom ik daarop terug, maar eerst moeten we het even hebben over een aantal vernieuwingen.

Jaarlijst Archief

Voor Supporters van jaarlijst.nl is zojuist het Jaarlijst Archief toegevoegd. Als je Supporter bent, kun je vanaf nu in je Profiel aangeven op welk jaar je jouw scores wilt filteren in je jaarlijst. Niet-supporters hebben de keuze uit dit jaar, vorig jaar en alle scores.

Feedback

Om jou wat tijd te besparen, hebben we de email-link vervangen door een handig feedback formuliertje. De link daarnaar vind je in het menu, maar het formulier is ook toegevoegd aan het Dashboard. Drop jouw feedback, tips, opmerkingen, gevonden bugs en suggesties in het formulier en druk op versturen. Easy peasy, lemon squeezy.

Albums

Momenteel wordt er getest met het inladen van data via Spotify. Je zult de embeds en albumcovers wel hebben gezien: die laden we dus in via Spotify. Helaas krijgen we 1 op de 20 keer een lege pagina terug wanneer we die info willen inladen, met name bij de eerste keer dat de albumpagina geopend wordt. Dat is een nare bug en die staat dan ook erg hoog op de fixlist.

Daarnaast wordt er ook gekeken naar het toevoegen van YouTube embeds aan de albumpagina’s. Die feature zal echter nog even op zich laten wachten.

Performance

Optimalisatie. Dat is een van de kernwoorden momenteel. Er wordt gesleuteld aan het versnellen, verfraaien en beter laten presteren van de website. In de komende dagen zal dat waarschijnlijk merkbaar gaan worden.

Make sure the bugs don’t bite …

Chef’Special heeft voor de nodige kopzorgen gezorgd. Die leuke apostrofe in de bandnaam, zorgde ervoor dat je albums van artiesten met speciale karakters niet kon toevoegen. Lang verhaal, kort samengevat: het is opgelost.

Dan was er nog de ‘bekende artiest, nieuw album‘ bug. Die is ook opgespoord en verholpen.

De dame met de headphones

Of ze blijft, dat weten we nog niet. Wij vonden d’r wel sympathiek, maar daar was niet iedereen het mee eens. Moeten we haar vervangen? Door een Teletubbie, een robotschaap of een unicorn? Suggesties zijn welkom via het feedback formulier.