Blog: Album- en jaarlijstweergave updates


Zojuist is er een aantal kleine tot middelgrote updates doorgevoerd in de weergaves van Albums en de Jaarlijsten.

Albums

Albumpagina’s zijn nu onderverdeeld in meerdere kolommen en blokken. In de linker kolom vind je jouw score (indien toegevoegd), met daarnaast de gemiddelde score. Daaronder vind je de nieuwe Gerelateerde Albums, voorlopig getiteld: ‘Wellicht ook interessant’. In de rechter kolom staan de Spotify stream en verkooppunten vermeld, indien beschikbaar. Het plan is om hier mogelijk nog de meest relevante YouTube video bij te tonen.

Jaarlijst ‘lijst’ weergave

Via je profiel kun je de weergave van je jaarlijst aanpassen, standaard wordt deze weergegeven in ‘lijst’ weergave. Die weergave heeft een kleine update gehad. Albums zijn nu klikbaar, de score is verplaatst van rechts naar links (en is iets uitvergroot) en de opties-dropdown bij de scores is duidelijker weergegeven.

Stats & Friends

Ondertussen wordt er nog flink gesleuteld aan Stats en Friends. Deze onderdelen zullen nauw met elkaar in verbinding komen te staan: zo zul je bijvoorbeeld statistieken van je vrienden kunnen inzien en kunnen zij jouw laatste activiteit op Jaarlijst.nl bekijken in de Activity Feed. Dit alles gaat ondersteund worden met Notifications en optionele (opt-in) notificatie mails.